Av danielhedenbo

-

16 januari, 2017

Jesper Andersson

Namn och ålder

Jesper Andersson 18 år

 

Var bor du? 

 I Barkarö utanför Västerås

 

Hur kom det sig att du började titta på fåglar? 

Efter att sett på fåglarna vid min morfars matning uppe i Sälen bestämde vi oss för att följa med på en guidad tur i Askövikens naturreservat. Där och då bland vadare och änder blev jag fast och efter det har intresset vuxit för varje år.

 

Var brukar du skåda? 

Flest turer blir till Asköviken, Frövisjön eller andra lokaler i närheten av Västerås men helst av allt skådar jag i fjällen med Sarek och Stora Sjöfallets nationalparker som givna favoriter.

 

Hur långt cyklade du ifjol?

Förra året blev lite av ett cykel-år och den totala längden har jag inte den blekaste aning om vad det blev. Förutom den dagliga milen fram och tillbaka till skolan och de närmaste fågellokalerna blev det en tur på runt 50 mil ner till Öland under Kristi himmelsfärd och en tur upp till Lappland på 150 mil under sommarlovet.

 

Vilket är ditt häftigaste fågelminne? 

Ett av mina bästa fågelminnen var en vintertur ner till västkusten och Skåne med en av mina vänner där vi under några intensiva dagar av hårdskådning lyckades se bl.a. stormfågel, alkekung, svartand, vittrut och fläckdrillsnäppa.

 

Har du någon hemsida eller blogg? 

Under turen förra sommaren hade jag en blogg men den skriver jag inte på längre så nej antar jag.

 

Har du några skådarplaner för 2017? 

 Skådarplaner har jag!

Efter studenten i vår ska jag ut på en långvandring längs en europaled som sträcker sig från Nordkap i norr ner till Italien och sedan Sicilien i söder. Självfallet åker kikare och kamera med i packningen och under de kommande månaderna blir det till att lära sig Italiens arter utantill.

 

Har du något bra skådartips? 

Mitt bästa skådartips är nog en fjällvandring i Sarek där inte bara härliga arter utan också mäktiga vyer förgyller tillvaron. Enda nackdelen är att vädret inte alltid är så medgörligt…

Dela gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar