Av danielhedenbo

-

7 april, 2015

Sara Skidell

Namn och ålder

Sara Skidell, 17 år.

 

Var bor du? 

Utanför Båstad.

 

Hur kom det sig att du började titta på fåglar? 

Jag följde ofta med min pappa ut när han skulle skåda fågel, sedan blev jag mer och mer intresserad av fåglar och började själv att skåda.  

 

Var brukar du skåda? 

Jag brukar skåda vid Rönnen, Sandön, Klarningen (en våtmark som ligger nära Båstad) och även på Lya ljunghed. Jag åker även till andra platser men detta är de vanligaste.

 

Vilket är ditt häftigaste fågelminne? 

Jag har många fina fågelminnen men om jag ska ta ett som hände våren 2013 så var det att jag och min familj var ute och åkte vid Hornborgasjön och helt plötsligt sitter det en sparvuggla i ett träd ute på ett kalhygge. Jag går ur bilen och börjar fota den. Helt plötsligt lyfter den och flyger och sätter sig i bra höjd och i fint medljus. Jag får inte bara en häftig upplevelse utan även fina bilder på den. 

 

Har du någon hemsida eller blogg? 

Jag har en Facebooksida där jag visar upp mina bilder.

 

Har du några skådarplaner för 2015? 

Mina skådarplaner för 2015 handlar om att jag i slutet av april åker en vecka till Lesvos. Andra helgen i maj kommer jag åka till Nidingen med rapphönorna. Under två veckor i juni kommer jag att åka upp till Jämtland. Resten av året kommer det mest bli skådning vid lokaler i närområdet så som Rönnen, Sandön och Klarningen. Det kanske även blir något besök på Öland i höst. 

 

Har du något bra skådartips? 

Var ute mycket och ha alltid med dig kikaren och gärna kameran, så att man inte missar något spännande. 

Dela gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar