Läger i Sverige

Ett led i att engagera och nå ut till fler ungdomar är att Ungdomsskådarna årligen försöker hålla minst två läger i olika delar av landet. Detta är också ett sätt för likasinnade att knyta kontakter. Läger brukar oftast läggas vid en känd fågellokal, som Södra Öland eller Falsterbo, men vi har även arrangerat läger uppe i fjällen. För att anmäla sig till ett läger måste man vara minst 12 år eller max 25. Anmälan till ett läger sker till vår mejl ungdomsskadarna@birdlife.se. I menyn till höger hittar du lägerrapporter från tidigare år.

 

Läger sammanfaller oftast med skolledigheter av olika slag. Exempelvis påsk-, sommar- eller höstlov. Resan till och från ett läger ansvarar man i slutändan själv för, men vi hjälper såklart till med vilken buss eller vilket tåg som är lämpligt att ta osv. Ett läger brukar vara ungefär 3-5 dagar, fullspäckat med fåglar, korvgrillning och skojiga kvällsaktiviteter! Ofta kan vi även delta vid ringmärkning. Deltagaravgift ca 200 kr. Där ingår boende, mat och transporter under lägret. Vi ser dessutom gärna att du har ett ungdomsmedlemskap i BirdLife Sverige (165 kr/år), men det är inget krav för att vara med på läger.

 

Om du har förslag på vart framtida läger ska hållas eller har andra synpunkter så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss. Antingen på vår gemensamma mejl (se ovan) eller privat till någon av oss i kommittén.

 

Hoppas vi ses på ett läger i framtiden!