Sverige

Besök på fågelstation

Idén om att både ta unga svenska fågelskådare till utlandet och utländska unga fågelskådare till Sverige fanns med tidigt i initiativet, och när vi träffade SPNL och engagerade skolor i Libanon 2018 så föll allt på plats. Inför sommaren 2019 så planerades och genomfördes ett första ”Bird Camp Sweden” och responsen blev mycket god. De båda skolorna i orten Ras al-Maten, en kommunal och en privat, fick båda välja ut två deltagare, en kille och en tjej, som fick resa till Sverige och spendera två augustiveckor på en fågelstation! Racha och Omar var på Ottenby och Sama och Bahaa var på Falsterbo. De hade varsina ”mentorer” i form av våra tidigare Bird Camp-deltagare Harald, Emil och Anton och träffade även många andra unga svenska skådare.

 

Planen var att under 2020 genomföra ytterligare ett Sverigebesök men Coronapandemin kom emellan. Dock finns fortsatt stort engagemang och även finansiering så vi hoppas kunna fortsätta detta arbete så fort det blir möjligt!

 

Läs mer om deras upplevelser här nedan i artikeln från Sydsvenskan (klicka på bilderna för att läsa i fullskärm) och webbartiklar från BirdLife Sverige.