Kommande Bird Camps

Azerbajdzjan, Libanon och Cypern...

…är exempel på länder i Mellanösternregionen som vi besökt eller planerar att besöka framöver. Att följa med på en sådan här resa brukar innebära ett antal dagar sprängfyllda med nya upplevelser, spännande möten och exotiska fåglar. Ofta kan man vid hemkomst fundera över om man verkligen inte varit borta längre?! Upplevelsen fortsätter dock när bilder gås igenom, och kanske har du fått i uppgift att skriva en text eller två till Vår Fågelvärld, Natursidan eller något annat media. Förhoppningsvis har du fått en bättre bild av naturvård och synen på fåglar i det besökta landet.

4 mar 2020

Bird Camp norra Cypern – deltagare sökes!

OBS! FRAMFLYTTAT TILL VÅREN 2021 PGA AV RÅDANDE PANDEMI!

OBS! FRAMFLYTTAT TILL VÅREN 2021 PGA AV RÅDANDE PANDEMI!

Läs mer

10 jun 2019

Unga deltagare sökes till Bird Camp Lebanon

  Vi följer upp de lyckade Bird Camp-evenemangen i Libanon från oktober 2018 och april 2019 med en längre satsning…

  Vi följer upp de lyckade Bird Camp-evenemangen i Libanon från oktober 2018 och april 2019 med en längre satsning i september 2019. Det är nu etablerat att det dels sträcker förbi stora mängder rovfåglar och storkar över de libanesiska bergsbyarna samt att det där finns ett spirande fågelskyddsintresse. Syftet med projektets fortsättning är nu att bygga upp lokal kapacitet…

Läs mer

Vem söker vi?

För deltagande i en Bird Camp-resa behöver du ha en öppen, nyfiken och social inställning till möten, nya människor och nya upplevelser. Du ska tänka dig vara en god ”ambassadör” för fågelskådningen i Sverige och fågelskyddsarbete. Du behöver inte vara en fågelskådarexpert men kunna grunderna i artbestämning. Du behöver kunna prata skaplig engelska och ta vara på dig själv i ett främmande land, samt vara 18-25 år i ålder.

 

Förutom dessa grundförutsättningar så kan det tillkomma särskilda förväntningar på dig inför respektive arrangemang.

Det var en fantastisk resa! Självklart härligt att få se roliga fågelarter och hyfsat rovfågelsträck, men det som fascinerade mig mest var kanske ändå intresset för projektet hos libaneserna – vi träffade alla möjliga från polis, vice borgmästare och skolungdomar till jaktlagsledare som alla visade intresse för att lära sig mer om fågelflyttning och att hjälpa till att motverka tjuvjakten. Genom att prata med lokalbefolkningen, höra fantastiskt väl insatta Tomas berätta om kulturen och bara vara där fick vi också en bra inblick i livet i Mellanöstern, vilket var en mycket lärorik bonus. Och såklart var det avgörande för att resan blev så rolig ett riktigt gott sällskap.

Bergrödstjärt, en riktig juvel som man kan stöta på omkring 3000 m höjd i Kaukasusbergen.

sv_SESwedish