BirdLife Sverige Ungdomsskådarna

Ladda ner vår broschyr här!
Klicka på bilden

Av de svenska skådarna utgör ungdomarna en hyfsat liten men mycket viktig del. För att säkra BirdLife Sveriges och den svenska fågelskådningens framtid bildades Ungdomsskådarna i samband med BirdLife Sveriges årsmöteshelg våren 2000. Målet med Ungdomsskådarna är att intressera fler unga att börja med fågelskådning och att ge de redan inbitna en chans att träffa andra likasinnade i samma ålder, och på köpet lära sig mer om fåglar.

 
För att uppnå detta arrangerar Ungdomsskådarna varje år cirka två läger för ungdomar på intressanta och fågelrika platser i Sverige. Där kollar vi fågel tillsammans, lär oss om ringmärkning, bor eller campar tillsammans och hittar på lite andra aktiviteter så som fotbollsmatcher, grillkvällar eller bad! Läger har exempelvis hållits på Öland, Falsterbo, Hornborgasjön, Getterön och Ånnsjön.
 
 
För de äventyrslystna har Ungdomsskådarna även en central roll i det så kallade Bird Camp-initiativet. Där kan man få chansen att följa med till spännande hörn av världen så som Azerbajdzjan eller Libanon och skåda tillsammans med fågelintresserade ungdomar från lokalföreningar. Mycket lärorikt båda vad gäller fåglar och människor!
 
Under länken ”Kommittémedlemmar” hittar du mer om oss i kommittén. Vi tar gärna emot tips och frågor! Kanske har du förslag på var framtida läger ska hållas, eller vad vi kan göra för att utveckla ungdomsverksamheten? Tveka då inte att skicka iväg ett mejl till ungdomsskadarna@birdlife.se eller mejla någon av oss direkt.
 

BirdLife Sveriges ungdomskommitté