Av danielhedenbo

-

13 november, 2017

Simon Carrington

Namn och ålder

Simon Carrington 16 år

 

Var bor du?  

Kalmar

 

Hur kom det sig att du började titta på fåglar?

Jag var allmänt intresserad av fåglar och djur i allmänhet och älskade att läsa böcker om fåglar, djur mm. När jag sedan fick reda på att vi hade en lokal fågelklubb (KOF) så gick jag med direkt och sedan dess är jag fast.

 

Var brukar du skåda?

Oftast blir det en snabb runda i anslutning till skoldagar runt närområdet Svartö och Enudden där jag bor. På helger och lov blir det mer utsträckt kommunskådning, en tur till Öland eller ringmärkning på Ottenby.

 

Vilket är ditt häftigaste fågelminne?

När det gäller egna upptäckter så får det vara den unga större piplärka som jag upptäckte i höstas på min hemmalokal 300 meter från mitt hus. Det var otroligt skönt att hitta något på hemmalokalen efter allt slit och speciellt när ingen aning har fått upp ögonen för lokalen sedan innan. Häftigaste “drag” tar orientvadarsvalan precis för, där jag i princip var på plats när fågeln upptäcktes.

 

Har du någon favoritfågel att fotografera?

Inte någon speciell som jag kommer på för tillfället. Men tättingar och speciellt östligt ligger extra varmt om hjärtat liksom vadare.

 

Har du någon hemsida eller blogg?

Nej, men jag finns aktiv på både Facebook och Instagram med mina bilder. Finns även med en kort sammanfattning om mig med bilder på YNNP:s hemsida (y-nnp.com).

 

Har du några skådarplaner för resterande del av året och 2018?

Egentligen inte. Har tänkt mig att köra på lite på hemmalokalen och hemmakommunen och kanske åker ner någon gång mer till Ottenby. Sommaren 2018 är jag definitivt på plats!

 

Har du något bra skådartips?

Glöm inte att njuta undertiden som du skådar!

Dela gärna

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar