Av Emil Lundahl

-

23 augusti, 2020

Kasper Wieck

Namn och ålder

Kasper Wieck, 15 år.

 

Var bor du?

Fjärås, Kungsbacka, Halland.

 

Hur kom det sig att du började titta på fåglar?

Jag var med en kompis vid en strand och han visade lite vadare som t.ex. gluttsnäppa. Sedan blev jag väldigt snabbt mer och mer intresserad och köpte t.ex. Fågelguiden, och började skåda mer och mer.

 

Var brukar du skåda?

Hjälms våtmark är nära och väldigt fint, annars finns det andra väldigt bra och fina ställen i Halland som t.ex. Getterön.

 

Har du något extra speciellt fågelminne?

De första gluttsnäpporna jag såg är ett väldigt speciellt minne, annars är det svårt att välja bland alla gångerna man bara stått och kollat sträck, och så har något roligt flugit förbi bara sådär.

 

Har du några skådarplaner för 2020?

Falsterbo i början av september och Ottenby på höstlovet har blivit tradition nu, annars har jag inget speciellt planerat.

 

Hur har fågelskådningen påverkat ditt liv i helhet?

Kommer du försöka jobba med fåglar på något sätt i framtiden? Fågelskådning har gjort alla skollov väldigt mycket roligare när man kan åka till Ottenby eller andra ställen och skåda med kompisar. Jag har inga planer att jobba med det i framtiden, men jag har egentligen inga planer alls om vad jag vill göra i framöver, så vem vet var man hamnar.

 

Har du någon blogg eller hemsida?

Jag har en Instagram (@imagesbywieck) där jag lägger upp en del fågelbilder, men har varit väldigt inaktiv där de senaste åren.

 

Favoritfågel?

Svårt, men älskar småtrastar så som buskskvätta och blåhake.

 

Favoritlokal?

Ottenby är en klar förstaplats och Hjälms våtmark är strax därefter.

 

Skådar du mycket tillsammans med andra?

När jag är hemma och skådar efter skolan och på helger skådar jag oftast ensam, men på alla lov skådar jag med Ottenby-gänget.

Blåhake - en art som ligger Kasper varmt om hjärtat!
Dela gärna