Av Emil Lundahl

-

2 maj, 2020

Bird Camp - en coronauppdatering

Coronapandemin har, precis som så mycket annat, även påverkat arbetet med Bird Camp. Därför tänkte vi ge en uppdatering om läget kring planerade aktiviteter. I korta drag kan man säga att samtliga läger och utbyten planerade för 2020 har blivit senarelagda.

 

Bird Camp norra Cypern: skulle pågått i detta nu (30/4 – 3/5) men har blivit framflyttat till hösten 2020. Samma koncept gäller och de som hann visa intresse har förtur. Detta är ett samarbete med Kuskor, BirdLife Cyprus and BirdLife Sverige.

 

Besh Barmag (Azerbajdzjan): ambitionerna för ännu en ordentlig sträckräkning under hela hösten 2020 kommer inte att bli av som planerat, men förhoppningsvis kan någon form av sträckbevakning göras ändå. Dock med mycket begränsad möjlighet för deltagande utifrån. Trots att en stor motorväg är under konstruktion rakt genom området ser framtiden inte helt hopplös ut för Besh Barmag. En ny observationsplats har lokaliserats och planer finns för byggande av en utsiktsplattform.

 

Libanon: här har vi genomfört tre lyckade ungdomsläger på mindre än ett år. Planerna att genomföra en andra rovfågelräkning lever än. Förra sensommaren fick vi besök av fyra ungdomar till Falsterbo och Ottenby fågelstationer. Årets utbyten har blivit framskjutna.

 

Aswan (Egypten): planer för ett Bird Camp här under vintern 2020/2021 ligger på is tills vidare. Förhoppningsvis har corona-situationen förbättrats till dess.
Håll utkik efter uppdateringar här eller på Facebook, så hoppas vi att allt detta en vacker dag är över!

 

Material från tidigare aktiviteter:

 

Inslag från sträckräkningen i Besh Barmag hösten 2018: https://www.osme.org/2020/03/latest-issue-of-sandgrouse-free-to-download/

 

Rapport från Libanon med rovfågelsträck och tillhörande aktiviteter 2019: https://issuu.com/spnl/docs/raptorcount_lebanon_2019

 

Kort dokumentär från Bird Camp Besh Barmag våren 2017: https://www.youtube.com/watch?v=zZf6-mPuXDs

 

Såhär kan det se ut längs Kaspiska havets stränder i september: skedstorkar och blandade änder i tusental.

Dela gärna